Wobbelturnen

 

Wat is wobbelturnen?

Wobbelturnen is een mooi voorbeeld van speels leren. Het is een combinatie van evenwichtsoefeningen, samen leren spelen en bewegen.
Een les wobbelturnen bestaat uit een actieve fase en passieve fase, waarin in– en ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan.
Wobbelturnen draagt bij tot een beter evenwicht, verbeteren van de grove motoriek, ontwikkelen van spierkracht en een goede tonus. Ook zal het een groter zelfvertrouwen bij kinderen opbouwen, vergroten van werkhouding en concentratie en linker– en rechterhersenhelft wordt gestimuleerd tijdens Wobbelen.
Wat is een wobbelboard?
Wobbelturnen gebeurt op een Wobbel. Het wobbel board heeft zijn oorsprong in de Waldorf-scholen.
De eerste wobbelboarden bestaan sinds 2015. De Wobbel wordt volledig vervaardigd van natuurlijke materialen. (EKO wolvilt en Europees beukenhout).
Het is mooi balansbord dat op speelse wijze het lichaamsbewustzijn, concentratie en zelfvertrouwen vergroot en evenwicht, lateralisatie en grove motoriek stimuleert.
De Wobbel stimuleert evenwicht en kracht, terwijl je er mee speelt. Wanneer je het bord gebruikt zal je lichaamsbewustzijn en evenwicht ondersteund worden. En ook zullen de verschillende spieren en spiergroepen worden versterkt door de bewegingen die je met het bord kan maken.


Wobbelturnlessen

Groep 1: Wobbelturnen voor peuters (2,5j-4j)
Tijdens het wobbelturnen met de peuters wordt het lichaamsbewustzijn, oriëntatie, evenwicht en spierkracht gestimuleerd. Tijdens deze sessies staat ouder-kind relatie ook centraal (hechting). In groep 1 wordt dan ook gevraagd dat er 1 begeleider (ouder of andere) per kind meedoet.
Groep 2: Wobbelturnen voor kleuters en kids (4j/8j)
Tijdens het Wobbelturnen bij de kleuters en kids gaan we samen spelen en staat ook weer lichaamsbewustzijn, oriëntatie, evenwicht en vergroten van de spierkracht centraal, zonder de ouder hierbij te betrekken. Daarnaast wordt de nadruk ook gelegd op het ontwikkeling van linker en rechter hersenhelft (lateralisatie). Het is belangrijk te weten hoe groot je bent. Want voor een original wobbelboard mag je maximum 1m35 zijn.


Praktisch

Het Wobbelturnen gebeurt in makkelijke kledij op blote voeten. Je hoeft geen extra materiaal te voorzien. Ieder krijgt een wobbelboard en matje in bruikleen voor de duur van de les. Extra spelmateriaal is ook aanwezig. Alles wordt voorzien: de wobbelboarden, extra spelmateriaal en matjes. Maximum 6 kinderen en 6 volwassenen tijdens het wobbelturnen.
Duur: 50 minuten per les
Plaats: Cureva, Lange Zandstraat 125, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Data 2021: 15/09 (piraten en zeemeerminnen), 22/09 (reis rond de wereld), 06/10 (cowboys en indianen), 13/10 (sporten is gezond), 20/10 (circus)

Groep 1 (2,5j.-4j.): 13.30u - 14.20u
Groep 2 (4j.-8j.): 14.30u - 15.20u

Meenemen: Flesje water voor tijdens de pauze
Prijs: 14 euro per les of 65 euro voor een lessenreeks
Inschrijven: Stuur een mailtje naar info@cureva.be

Annulatie van een wobbelturnles:

Een wobbelturnles gaat pas door vanaf 4 deelnemers per groep. Indien er niet voldoende deelnemers zijn heeft 'Educ-Aid' het recht om de wobbelturnlessen te annuleren. De deelnemers die reeds betaald hebben krijgen de keuze om de wobbelturnlessen op een ander moment te volgen of hun geld terugbetaald te krijgen.

Terugbetaling van het inschrijvingsgeld is in geen ander geval mogelijk. Indien een deelnemer zijn/haar inschrijving wenst te annuleren, dan kan 'Educ-Aid' het inschrijvingsgeld niet terugstorten. De deelnemer mag wel doorschuiven naar een les op een andere datum op basis van beschikbaarheid.