U kan bij ons terecht voor:

 

Algemene kinesitherapie
Bekkenpijn
Blessurepreventie
Cardiale revalidatie
Manuele therapie
Nek- en rugklachten
Orthopedische revalidatie
Pelvische reëducatie
Perinatale kinesitherapie
Pre- en Post-operatieve aandoeningen
Sportrevalidatie
...

Onze specialisaties

Dry Needling

Dry Needling is een techniek, waarbij door middel van naalden, spieren worden aangeprikt met als doel pijndemping, en normalisatie van tonus en functie van de spier.

Triggerpunten zijn  'spierknopen' die zich in de spierbuik kunnen bevinden. Deze lokale pijnpunten in de spier kunnen ook vaak pijn op afstand geven binnen het lichaam. Triggerpunten kunnen zich o.a. uiten in: pijn en stijfheid in een spier of 'op afstand' (vb: uitstraling naar onderarm), bewegingsbeperking, krachtsverlies, hoofdpijn, koude-, warmtegevoel,...

Vooraleer er wordt overgegaan tot het toepassen van dry needling zal er een uitgebreide anamnese en functioneel onderzoek plaatsvinden. Door gericht spieronderzoek, het opsporen van triggerpunten en een accurate behandeling kan dry needling een aanvullende meerwaarde zijn binnen uw therapie.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialistische behandelingsvorm, waarbij door middel van de handen, specifieke mobilisaties en manipulaties worden uitgevoerd.

Alvorens deze technieken worden toegepast wordt er op een gestructureerde, zorgvuldige en veilige manier onderzocht waar en in welke mate de spier- en/of gewrichtsbeweeglijkheid is afgenomen. Door manueel te behandelen kan er beter gevoeld worden waar het letsel/probleem zich bevindt en kan er specifieker en gerichter behandeld worden.

Sportrevalidatie

Elke sport vereist zijn sportspecifieke behoeften.
Kracht, stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit zijn één van de 4 belangrijkste pijlers die in elke sport een voorwaarde zijn om deze optimaal te kunnen uitoefenen. Wanneer één of meerdere van deze pijlers verstoord geraakt kan dit leiden tot een functioneel verlies met overbelasting- en/of ontstekingsletsels tot gevolg. Ook kunnen we door het corrigeren van uw lichaamshouding en/of - techniek aan blessurepreventie doen!
Het is ons doel om de sporter terug te brengen naar een desgewenst niveau, zodat hij/zij de sport opnieuw naar behoren kan uitoefenen, zonder functioneel bewegingsverlies en/of pijn.

 

Perinatale Kinesitherapie

De perinatale periode is de periode vlak voor de geboorte en erna. In deze fase van de zwangerschap (vanaf de 24ste week) wordt er specifieke begeleiding gegeven (oefeningen, technieken, advies, etc..) om de laatste maanden zo optimaal mogelijk te beleven en naar een vlotte bevalling toe te werken.

Ook na de zwangerschap is het van belang om uw lichaam terug in zijn optimale vorm en conditie te brengen. Met de juiste ondersteuning kan dit proces verscheidene klachten, waaronder bekkeninstabiliteit, verhelpen.

 

Wij werken tevens nauw samen met vroedvrouw Liesbeth Van Nuffel

http://www.liesbethvannuffel.be/Home.html

 

 

 

 

Pelvische reëducatie

Pelvische reëducatie is een therapie die gericht is op specifieke bekkenklachten bij zowel mannen, vrouwen als kinderen. Wanneer de bekkenbodemspieren verzwakt of te sterk zijn kan dit leiden tot o.a. urineverlies, incontinentie, bedplassen, bekkenpijn, seksuele dysfuncties, etc..

Het terug leren (on)bewust aan- en/of ontspannen van deze bekkenbodemspieren is van essentiëel belang en zal geschieden met behulp van o.a. biofeedbacktraining, electrostimulatie, oefeningen en blaastraining.